Najčešća pitanja

1. Šta može biti zalog?

- Zalog može biti Vaša pokretna imovina, tj. zlato, dijamanti, drugi plemeniti materijali, nakit, satovi, luksuzne tašne, razne vrste antikviteta, čekovi i hartije od vrednosti, tehnički uređaji, sve vrste vozila itd.

2. Ko procenjuje moj zalog?

- Vaš zalog procenjuju naši stručnjaci i profesionalni saradnici. Nakon procene i utvrdivanja vrednosti zaloga, novčanu pozajmicu dobijate uz apsolutnu diskreciju i potpunu pravnu sigurnost.

3. Da li je moj zalog siguran?

- Sigurnost Vašeg zaloga je zagarantovana. Zalog se čuva u sefovima poslovnih banaka, ali i magacinima koji su fizički obezbeđeni 24h dnevno.

4. Kada dobijam novac?

- Nakon utvrđivanja vrednosti zaloga i potpisivanja ugovora, novčanu pozajmicu dobijate odmah uz apsolutnu diskreciju i potpunu pravnu sigurnost.

5. Šta je nabitnije da znam o sklapanju ugovora?

- Ugovor o pozajmici sklapamo na mesečnom nivou, ali sa mogućnošću raskida ugovora i povraćaja zaloga i pre isteka roka. Ukoliko klijent nije u mogućnosti da nakon isteka ugovorenog roka izmiri cenu zaloga i provizije, nudimo mogućnost produženja ugovora na još mesec dana. U tom periodu klijent plaća samo proviziju, bez glavnice i pri tom ne gubi vlasništvo nad zalogom.

6. Da li je bolje da založim stvari ili da ih prodam?

- Za razliku od prodaje, zalogom ne gubite svoje dragocenosti, već dobijate novčanu pozajmicu kako bi rešili trenutne finansijske probleme, dok Vaš zalog i dalje ostaje u Vašem vlasništvu.